Friday, September 17, 2010

STRIP-EVOLUTION

Vi kör lite mer på katt-temat när vi är igång. Alla serier har ju sin process, och om man knegat med samma serie under ett längre tag är det nästan omöjligt att inte (oavsiktligt eller inte) ändra karaktärerna och stilen. Första gången jag fick idén till stripparna var efter att jag 2007 illustrerade ett specialnummer med kattungar för Kattliv. Jag gjorde de 2 första stripparna som exempel som senare tecknades om 2008. Här kan ni själva se hur katterna har förändrats genom åren...
2007-versionen ska vi nästan inte prata om. Här kan man tydligt se att jag nästan aldrig ritat en katt förut och photoshopfärgläggningen är horribel.
Samma bild återkommer 2008 när jag haft tid att öva mig lite på det ena och det andra. Den största skillnaden mellan nu och 2008 är väl att katterna ser mer kattlika ut och har mindre ögon. Sen även att jag känner mig mycket säkrare på handen när det gäller kattproportioner och det mesta annat. Jag känner mig lite naken just nu. Kanske även lite smutsig XD Vi glömmer 2007 tycker jag... eller vet ni, vi glömmer allting innan mitten av 2009!
Pussåkram <3

No comments:

Post a Comment

Välkommen att kommentera eller fråga någonting ❤