Thursday, September 16, 2010

ALICES FAVES ~ ONLY THIS MOMENT

Japp. Nu har jag börjat med favoritmusik. Själv gillar jag att höra vad andra (speciellt med liknande smak) älskar att lyssna på, så nu kommer jag till och från att tipsa någon låt jag aldrig kan höra för mycket och eventuellt lägga någon kommentar till det. Här behövs ingen. Jag älskar texten och jag älskar musiken.

HUND-MAKE OVER


Eller att bada en hund. Genom åren har jag testat det mesta när det kommer till hundprylar. Speciellt blir det ju så när man äger två hundar som är varandras kontraster. Charlie blir hur skitig som helst under vintern eftersom han blir en magnet för slask och grus (som sedan följer med in). Nebel däremot verkar vara smuts och vatten resistent och vad han än går i för äckel, känns det som att det bara halkar av hans tassar. Men. För det finns alltid ett Men. Men så fäller han mer päls än någon annan Jävla hund i världshistorien. Och samtidigt som charlie som tillhör rasen Collie har platta tassar (med klor som står rakt ut) måste klippa klorna hela tiden, har Nebel av rasen dobermann runda tassar med klor som pekar neråt och på så sätt filar ner sig själva (förutom sporrarna). Sen får vi inte glömma maten där Nebel ska börja käka royal canines "granddanois" med betydligt högre kalorivärde och stora tuggmotståndsbitar och charlie som ska få "sensitive digestion" för gamla vovvar med känsliga mage. Eftersom jag fått lite frågor om bra hundschampo kan jag säga att jag använder ett till Nebel som framhäver hans blåsvarta päls tillsammans med balsam som motverkar fällning. Till charlie använder jag ett schampo som heter "dirty dog" som precis som det låter gör rent de skitigaste pälsarna (det fina med den här serien är att den finns i sjukt mycket varianter för precis alla sorts hundar) och sen en liten hundcologne (fan vad kolbeinn skrattade åt den) som gör att hans päls luktar gott och blir enkel att reda ut. U*qp*U VOFF!

HUNDAFFÄREN


Som jag berättat tidigare jobbar jag extra i "hundaffären" på östermalm. Affären har även hunddagis och hundtrim. Äntligen har jag fått lära mig kassa (det som alla kräver men ingen lär ut) och idag var det även jag som öppnade. Jag gillar öppningarna eftersom det är lite mysigt att ställa ut blommorna på morgonen och man får liksom känslan att det är ens egen butik <3 är ni sugna på att köpa nåt till hunden eller katten får ni gärna komma förbi :3