Saturday, September 25, 2010

FAN VAD JAG INTE SAKNAR MALMÖ... FÖRUTOM:


Fan vad jag verkligen inte saknar Malmö. Jag har bott där i fyra år. Fyra galet intensiva år som jag inte skulle vilja byta ut för någonting. Men när jag väl bestämde mig för att flytta tillbaks till Stockholm igen, kändes det verkligen helt rätt. Under de här fyra åren (som snarare känns som åtta) har det hänt så sjukt mycket som påverkat vem jag är och vad jag gör. Jag har träffat underbara människor, men också en hel del idioter. Precis som jag varit med om mycket roligt, har jag också mått piss. Jag är tacksam för mina år i Malmö och känner nu att det är ett avslutat kapitel för min del. Jag och Malmö har gjort slut och gått vidare. I dagens läge kan jag inte känna att jag saknar det ett skit... om det nu inte vore för några saker:

(1) Henrik ~ Skulle lätt klassas som min bästa vapendragare och vän i Malmö. Det är verkligen inte underskattat att bo tvärs över gatan och spontanhänga var och varannan dag för att antingen göra något kul eller absolut ingenting alls.

(2) Malmö Entre ~ Det nyaste shoppingcentret i Malmö råkade bara byggas i princip utanför mitt hus. På någon minut kunde man nå shopping, restauranger, bio och gym om så önskades. Nu har jag ju förvisso både sickla köpkvarter, globen och skanstull på tio minuters avstånd, men EN minut är fortfarande att föredra. Och NewYorker.

(3) Malmö Serieskola ~ Den stora anledningen jag drog till Malmö in the first place. Även om jag kanske inte hade haft så mycket att göra där idag, hade det känts fint att slinka förbi och låta sig inspireras.

(4) Parkerna ~ Alla stora härliga parker Malmö har att erbjuda! Stockholms motsvarigheter är antingen för få (humlegården) eller alldeles för avsides (gärdet) för en spontan promenad.

(5) GB-glass gubben i fönstret ~ I ett fönster nära mig stod han. Alltid glatt vinkande på mig när jag gick med hundarna. Har ni ögonen med er kan ni se han på bilden.

3 comments:

 1. Igenkännings faktor!!! Känner likadant med malmö, det var fint men... nu är man liksom klar.

  Saknar ribban dock. Mmm... stranden och grillning i solnedgången.... (gjorde jag typ 1 gng på 5 år).
  Och köpenhamn. Köpenhamn är det bästa med malmö. Amen.

  ReplyDelete
 2. Henrik: <3 <3 <3

  Åsa: Ellerhur! Det är en stad man kan bo i ett tag... men sen är det färdigt! Jag sov faktiskt på stranden en gång med Chiminh, jonathan och Nikki... men det var nog mer kallt än vad det var vackert...

  ReplyDelete

Välkommen att kommentera eller fråga någonting ❤