Sunday, August 2, 2009

LEDSEN


Saker och ting har krånglat till sig rejält och just nu behöver jag all hjälp jag kan få. Eller snarare Nebel behöver all hjälp han kan få. Charlie befinner sig just nu hos mina föräldrar i stockholm och Nebel har slussats runt hos olika personer som jag vet att han tycker om. Hittills har det gått fint och Nebel mår bra. Den sista personen som skulle ha Nebel var tveksam i början men gick med på att ta hand om honom ifall någon annan kunde ta honom bara under helgerna. En dag innan avfärd skickar personen ett sms till mig där den säger att den ångrat sig såvida den inte får pengar för besväret. Då skulle den se hunden som ett jobb och sköta det hela professionellt och inte göra tabbar som att exempelvis "slå" Nebel om han blev för jobbig. Där ringer nog en varningsklocka på vänskapligt plan för de flesta. Den krävda summan var lika hög som att lämna Nebel på hundhotell och när det inte accepterades att jag kunde hjälpa till med andra saker kom vi överens om att jag skulle betala summan med personens hjälp att hitta illustrationsuppdrag. Jag anser att Nebel är för ung för att sättas på hundhotell och mår bäst av att vara med någon han tycker om och känner väl. Nu befinner jag mig som känt i frankrike och personen i fråga har haft Nebel i ett dygn. Idag snubblade jag över personens blogg och får läsa hur mycket han hatar min hund och hur han är för snäll för att säga nej när jag "tjatade". Han nämner inte ett ord om hur mycket pengar han får för besväret eller att han får hjälp med Nebel på helgerna. Inte heller att han kom på idén med att ta betalt en dag innan avfärd. Varför personen väljer att skriva det på sin blogg istället för att kontakta mig förblir ett mysterium. Varför en massa saker är uteblivna från texten säger sig självt. När jag ringde honom för att fråga vad han håller på med får jag höra att jag har "två alternativ". Antingen lämna Nebel på hundhotell eller till mina föräldrar vilka båda alternativen är omöjliga att sköta från frankrike. Jag får inga pengar tillbaks från att dra in biljetterna hem och jag har inte råd att köpa nya. Jag letar nu desperat efter någon som skulle vilja ta hand om Nebel istället. Just nu känner jag mig riktigt ledsen och sviken på många sätt av någon jag tidigare sett som en av mina bästa vänner.

4 comments:

 1. jag förstår att du känner dig sviken och ledsen. jag läste precis Tomas LJ. otroligt omoget!!!
  jag pratade med tomas imorse då han frågade om jag kunde ta hand om din valp, men då vi själva har en massa att fixa inför att vi själva får hem en 8 veckors valp den 15:e är det ganska busy här. Men löser det sig inte så ställer vi självklart upp nån vecka eller så, eller eventuellt hjälper tomas om han kommer upp till stockholm. :/ ledsen att vi inte kan göra mer.

  ReplyDelete
 2. Hej Alice!
  Jag tror inte vi känner varandra, eller iofs ville du adda mig på facebook, men jag visste tyvärr inte vem du var så jag lät bli. (Jag ber hemskt mycket om ursäkt om vi faktiskt känner varandra, jag är just nu en rätt förvirrad människa så det kan hända att jag inte kopplar helt vem som är vem just nu pga egna hundproblem...)
  Jag vet egentligen inte varför jag skriver här, men jag blev bara så upprörd när jag läste om det här. Då jag är bekant med personen i fråga blir jag bara ännu mer upprörd över hur man kan bete sig så illa mot en vän, och en stackars hund dessutom. Jag får lust att söka upp honom och ta stackars Nebel ifrån honom. Om det inte vore för faktumet att vi faktiskt inte känner varandra och jag själv just nu har en väldigt sjuk hunden skulle jag direkt erbjuda mig att ta hand om Nebel.
  Jag hoppas verkligen det löser sig för dig och Nebel och att du får njuta av din semester utan att behöva oroa dig över hur din hund har det.

  Med vänlig hälsning,
  Nina Lindström

  ReplyDelete
 3. Tack för allt ert stöd! Både ni som skrivit, och ni andra jag pratat med. Allting löste sig till sist (mer eller mindre) men jag väntar fortfarande på en gigantisk telefonräkning. Man tycker ju att den omnämnde skulle kunna hjälpa till att betala den... *gruff gruff*

  ReplyDelete
 4. Ja trist men jag förstår inte varför du lämnade hunden där när han hotade med att slå honom!? Tur det löste sig för hundens skull.

  ReplyDelete

Välkommen att kommentera eller fråga någonting ❤